>

NEW
Sold Recently

Harley-Davidson

37WSR

WSR The missing link van Harley-Davidson model W!!

Harley starte met de bouw van model W in 1937. Deze motor werd gebouwd in verschillende versie's, aangeduid met het motornummer.
W: high compression
WL: medium compresion
WLD: high compression
WLDR: Special (high compression)
WS: Sidecar
WSR: Sidecar for Japan

later nog WLDD, WLA, WLC, WLS, WR, WL-SP, WLH

Van de WSR zijn er in 1937 5 prototypes gemaakt voor Japan. Hier is verder geen bewijs van want al deze motoren zijn verdwenen. TOT NU!!!! Dit is één van de 5 prototypes die geleverd zijn aan Japan.

Het enige bekende van WSR is dat er 2 fabrieks foto's bestaan van een 1944 WSR voor levering aan Rusland. In 1944 nog bondgenoot van Amerika. De geleverde Harley's (+/- 30.000 stuks) aan Rusland werden bijna allemaal voorzien van een Russich M72 zijspan. De motoren waren hier niet echt op voorzien waardoor Harley deze 1944WSR voorstelde. De aanpassingen waren: langere voorvork, aangepast frame, zijspan, achteruitversnelling.

het rare is dat in de lijsten van Harley deze 1944 WSR niet vermeld staat. De enige andere WSR's zijn de 5 die gemaakt zijn in 1937 voor Japan (zie lijst).

Motornummer: WSR
W: high compression
S: sidecar
R: meestal gebruikt voor "special" of "racing". Was het hier de aanduiding van reverse??? was het in 1944 de aanduiding voor Russia. Zoals later bij de WLH de H staat voor Holland???

Alle verdere info is welkom!

Merk:

Harley-Davidson

Type:

37WSR

Jaar:

Mail HD-Classic

Doe een bod!

€1500

Mail HD-Classic

Foto's

Neem gerust contact op voor grotere foto's of voor meer informatie.

No pictures yet!

Video